Nåväl, jag ger er receptet och hoppas att ni lyckas bättre än jag. (Förra omgången blev perfekt, tro det eller ej.) Receptet hittade jag för övrigt i den grymmaste facebookgruppen någonsin: "Lofsans Challenge". Tack M!
Here it goes:
2 dl dinkelmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl rapsolja
Blanda ingredienserna ovan. Häll därefter på 2,5 dl kokhett vatten och rör snabbt ihop degen/smeten. Bre ut på bakplåtspapper (för att underlätta, lägg på ett bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut, efter tips av Linda), och strö därefter över flingsalt i önskad mängd.
In i ugnen på 150 grader, ca 1-1,5 timme beroende på ugn.
Nej, det blev visst ingen påfyllning i knäckebrödsburken i kväll heller... |
2 kommentarer:
älskar hemmagjort fröknäcke! måste prova ditt recept! Tack för tipset!
Tack för receptet, här ska det bakas / MO
Skicka en kommentar