torsdag 24 april 2014

Mat-tjat

Alltså, det här med mat. Just nu känns matlagningen enbart och bara som ett nödvändigt ont. Jag skulle kunna äta mackor och flingor till alla måltider - och så komplettera med godis och kakor. "Riktig" mat har jag nästan glömt av hur man lagar. Någon som undrar hur påskmaten såg ut hemma hos oss? Well, falukorv på skärtorsdagen, tacos på långfredagen och Mamma Scans köttbullar på påskafton. Illa. 

Nu kan jag ju snart inte skylla på flytten längre. Jag behöver akut hjälp att komma bort från snabbmatsträsket. Ge mig era bästa tips på snabb och enkel vardagsmat. Ja, som helst lagar sig själv då... men det kanske är för mycket begärt!?

Jordgubbar doppade i vit choklad. Vackert att titta på, och gott att äta, men håller kanske inte som middag i längden?!

8 kommentarer:

Kate sa...

Jaime Olivers 15 minutare! Det går garanterat fort och är oftast nyttigt och gott :) tror han släppt kokböcker också men annars finns det tips å recept på hans hemsida.

louise sa...

Oh jag vet hur det känns! Ibland kommer matlagningen helt av sig. En favorit som vi åt igår var bakad potatis (lagar i micron på typ en kvart). Barnen älskar det med bara smör och lite riven ost på och vi vuxna toppar gärba med tonfiskröra eller dylikt (typ 1 burk tonfisk, cremefraische och salt och peppar). Det är ueberenkel lifesaver mat hos oss men god och "matig". Kram!

Lisa & livet från den ljusa sidan sa...

Samma här.
Jag tänker ju nu på alla saker som ska falla på plats när vi flyttar - storhandlingar och LInas matkasse, bra lagad mat och glada barn och föräldrar osv. MOAHAHAHAHA! :)

Iallafall så är detta en superfavorit, och såå enkelt, jag lovar!

http://livetfrandenljusasidan.se/2014/01/16/veckomatsedel-och-godaste-korvgrytan/

Förresten så ler jag lite åt mitt inlägg för vi har inte gjort någon matsedel sedan dessa. Vecka 3. Underbart. :)

Fredag sa...

Visst är det trist när inspirationen tar slut och man inte kan komma på en enda rätt man brukar laga. Händer lite då och då även utan flytt... Tips då? Lax i ugn i alla dess former lagar ju nästan sig själv. Barnens favorit är med pesto på (enkelt) och vi vuxna gillar mestn med riven ingefära, soja och sweet chili.

Annika/Resfredag sa...

Åh, tack för alla era tips! På måndag händer det...

Monica sa...

Bacon i ugnen på aluminiumfolie, 200°C tills de är krispiga (20 minuter i vår ugn) med bakade potatis (de tar ca en timme).
Linssoppa tar längre tid, men är så gott:
1 msk kokosolja eller olivolja
1 stor lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
2 msk tomatpuré
2 msk curry
1/2 tsk krossad rödpeppar (kan uteslutas, blir väldigt starkt)
1 l grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
3,5-4 dl röda linser
salt och peppar efter smak
lite färsk spenat
crème fraîche
Fräs lök, vitlök och ingefära i fettet tills löken är genomskinlig. Rör i tomatpuré och curry, fräs en stund till. Blanda i allt annat utom spenat och cf, koka upp och låt puttra på låg värme i en halvtimme under lock. Rör i spenaten och servera med cf.
Stekt ägg med ugnsstekt sparris, lite balsamico och svartpeppar på.
Sötpotatispommes (skär i kraftiga stavar så går det snabbare.
Ugnsrostade rotfrukter eller ugnsrostad broccoli eller blomkål. Så gott!
Köttfärslimpa.
Tacosoppa.
Äh, det finns massor av bra och snabb mat.

Annika/Resfredag sa...

Okej Monnah, min matguru, det är dags. Jag vill bli som du!

Annika/Resfredag sa...

Okej Monnah, min matguru, det är dags. Jag vill bli som du!