Sidor

måndag 20 april 2015

Taipei, dag 1 (Monument & galet god mat)


Vatten, solglasögon och kinesiska ananaskakor som lät godare än vad de var. Redo för sightseeing! 


Föreställningen jag hade av att folk håller på med Taichi i parkerna visade sig stämma.


Lunchen intogs med ett av Taipeis landmärken i bakgrunden: Chiang Kai-Chek. Maten delades ut av en vänlig man på grund av någon religiös högtid/ceremoni som jag inte har koll på. (Men lunchen var god.)


Nelly var inte jätteimponerad...


Konserthuset/teatern. Mäktigt!


Här är han, Chiang Kai-Shek, som så många har olika uppfattningar om. Återkommer om varför.


Vakten är alltså en riktig man. Han rörde inte en min.


De riktiga sevärdheterna visade sig vara våra bebisar. De kinesiska turisterna samlades i klungor runt våra vagnar och ville fota! 


Middagen intogs på Din Tai Fung, där det vanligtvis är lååång kö. Anledningen? Restaurangen är belönad med en stjärna i Michelinguiden...


... och JA, den var värd sin stjärna. Oj. Så. Gott.


Moppar och munskydd, välkommen till Asien.


Tunnelbanenätet är välutbyggt och funkar  jättebra. Vagnarna är automatstyrda och åker alltså utan förare mellan stationerna. Alla stationer har både kinesiska och engelska namn, annars hade det varit jobbigt... (Det är för övrigt förbjudet att både tugga tuggummi och äta/dricka på t-banan.)

En intensiv första dag med andra ord, och slutsatsen är att Taipei ger ett väldigt bra första inryck! 

3 kommentarer:

  1. Ni verkar ha det fantastiskt och jag blir så sugen på att åka tillbaka!

    SvaraRadera
  2. Spännande! och så hittade ni en superkrog dessutom! :)

    SvaraRadera
  3. Ja Towe, vilket ställe! Håller med dig om att Taiwan är ett riktigt guldkorn.

    Superkrog Helena, och priset var dessutom löjligt billig. I like!

    SvaraRadera