Sidor

lördag 9 maj 2015

Mellismuffins

I nyårspresent fick jag kokboken "Gott utan socker"- 111 enkla recept av Bibbi Bonorden. Nya recept är alltid roligt och går det att äta goda grejer utan socker är det såklart en extra bonus. I dag fick jag besök av tjejen som gav mig boken och hennes ursöta små tvillingar. Hon hade med sig en kasse ingredienser, och tillsammans bestämde vi oss för att förena nytta med nöje genom att prata och baka samtidigt. Det gick riktigt bra, så länge vi pausade för diverse amningspauser. Nedan följer receptet om någon vill testa.


Ingredienser:

  • 4 ägg, gulor och vitor för sig
  • 1 msk citronsaft
  • 3 fullt mogna eller övermogna bananer
  • 1 dl smält kokosolja eller rapsolja
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk kokossocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl frusna blåbär
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg äggvitorna i en stor bunke tillsammans med citronsaften och vispa tills det blir mjukt fluff
  3. Lägg äggulor i separat bunke, skär ner bananer och tillsätt olja. Mixa med stavmixer tills slätt
  4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i äggule- och banansmeten
  5. Tillägg halva mängden äggvita och blanda försiktigt. Tillsätt sedan resten lite i taget
  6. Strö frysta blåbär i smeten och blanda 
  7. Fördela smeten i muffinsformen (de höjer sig inte jättemycket, har du muffinsplåt kan du fylla på nästan ända upp till kanten)
  8. Grädda i ugnen ca 12 min tills muffinsen är gyllene och har höjt sig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar